وکیل پایه یک دادگستری
وکیل پایه یک دادگستری مورد اعتماد و کاردان یکی از ملزومات زندگی امروز برای هر فردی است. وکیل خوب و با تجربه و موسسه حقوقی عالی مکمل همدیگر هستند. در واقع این موسسات حقوقی هستند که وکلا را پرورش میدهند و پایههای اولیه کاری و شغلی آنها را روی هم میگذارند. پس اگر به دنبال پیدا کردن بهترین وکیل پایه یک دادگستری هستید، باید آنها را در بهترین موسسه حقوقی جویا باشید. دقیقا مانند هر شغل دیگری، وکالت نیز پیچوخم خود را دارد. همانطور که هیچ دو کاسبی مثل هم نیستند، هیچ دو وکیلی هم ویژگیهای حرفهای همسانی ندارند. بهترین وکیل پایه یک دادگستری میتوانند نقش یک پزشک مورد اعتماد را برای شما داشته باشد. برای بهبودی کامل و بدون دردسر باید سراغ بهترینها بروید.
کسانی که با قضاوت و وکالت آشنایی داشته باشند از اصطلاح روح قانون برای پیچوخمهای قوانین استفاده مینماین. وکیلی که با روح قانون آشنایی نداشته باشد نمیتواند قدم مناسبی برای موکل خود بردارد اما چگونه بهترین وکیل پایه یک دادگستری را انتخاب کنیم؟ در و دیوارهای شهر پر از تبلیغاتی است که هر کدام با وعدههای مختلف قول بهترین وکیل را به شما میدهند. هزاران موسسه حقوقی در سطح شهر و کشور در حال فعالیت هستند. فارغ از اعتبارنامهها و مجوزهای لازم و وجه قانونی، آیا همه آنها برای شما کارگشا خواهند بود؟ پاسخ این سوال یک نه ساده است. ابهامات زیادی درباره انتخاب وکیل و یک موسسه حقوقی وجود دارد. سوالاتی که ذهن بسیاری از ما را به خود مشغول کرده است و باید قبل از هر انتخابی به آنها پاسخگو باشیم.
چرا وکیل پایه یک دادگستری؟
وکیل پایه دو دادگستری کسی است که هنوز در تمامی آزمونهای وکالت قبول نشده و یا زمان زیادی از گرفتن پروانه وکالت او نگذشته است. در برخی مواقع (در مورد وکلای ماده ۱۸۷) لازم است زمانی از گرفتن پروانه پایه دو گذشته باشد تا امکان شرکت در امتحان نهایی به وکلا داده شود و با قبولی در آن آزمون پروانه وکالت پایه یک دادگستری را دریافت کنند.
از طرفی وکلای پایه دو دادگستری محدودیتهایی برای حضور در محاکم قضایی دارند و ممکن است نتوانند وکالت بسیاری از پروندهها را بپذیرند. آنها تنها میتوانند در جرمهای تعزیری که احکامی کمتر از ۱۰ سال حبس دارد در دادگاه و محاکم کیفری شرکت کنند. در محاکم حقوقی نیز وکیل پایه دو فقط زمانی که بازخواسته، ارزشی کمتر از ۵۰۰ میلیون ریال دارد اجازه حضور در پرونده را دارد. این محدودیتها باعث میشود که وکیل پایه دو دادگستری در بسیاری از مواقع نتواند از شما دفاع کند بنابراین وکالت دادن به وکیل پایه یک دادگستری که اجازه ورود و حضور در همه پروندهها و همه محاکم حقوقی و کیفری و … را دارد میتواند خیال شما را از مسائل حقوقی راحت کند.
قبل از هر اقدامی برای انتخاب یک وکیل برای انجام امور حقوقی خود باید بدانید که یک وکیل متخصص در امور حقوقی چه ویژگیهایی باید داشته باشد. از آنجایی که همه افراد در طول زندگی خود دچار مشکلات حقوقی، خانوادگی و پروندههای قضایی خواهند شد، نیازمند مشاوره و بهرهمندی از یک وکیل پایه یک دادگستری خبره در آن زمینه هستند که پروندههای خود با خیال راحت به او محول کنند.
همانطور که انتخاب یک وکیل خوب هم همانند انتخاب پزشک خوب کار سختی است؛ مخصوصا انتخاب وکیلی که در تمامی زمینههای وکالت مانند: مشاوره حقوقی، وکیل خانواده، وکیل ملکی، وکیل حقوقی، وکیل چک و امور مالی، وکیل شرکتها و … تخصص داشته باشد. اگر آن وکیل آگاهی کامل و اطلاعات بروز را نداشته باشد نمیتواند به خوبی از حقوق موکل خود دفاع کند. داشتن دانش روز برای وکالت در اموری همانند: جرائم رایانهای، حقوق فضای مجازی و اینترنت و مسائل حقوقی مربوط به استارتاپها برای یک وکیل پایه یک دادگستری خوب و حرفه ای امری ضروری است.
وکیل کیست و چه اموری را میتواند انجام دهد؟
وکیل به کسی گفته میشود که برای انجام امور حقیقی و یا حقوقی از طرف شخص دیگری برای عقد وکالت برای انجام کاری مامور میشود.
در چهارچوب قانون مدنی وکالت امری جایز است و طرفین آن وکیل و موکل نامیده میشوند. حتما تا به حال عبارات وکیل قضایی، وکیل اداری، وکیل پایه یک دادگستری، وکیل پایه دو دادگستری، وکیل کاری و …. را شنیدهاید.
میتوان گفت وکیل پایه یک دادگستری بهترین و با تجربهترین وکلا هستند که بر تمام امور وکالت و حقوقی تجربه دارند.
وکیل پایه یک باید دارای شرایطی از جمله موارد زیر باشد:
- حداقل دارای مدرک لیسانس در رشته حقوق باشد
- در آزمون وکالت پذیرفته شده باشد
- دوره کارآموزی وکالت که دو سال میباشد را گذرانده باشد
- صلاحیت او از هر لحاظ از جمله شرایط عمومی، اخلاقی و مذهبی تایید شده باشد
- دوره وکالت پایه دو (مخصوص وکلای ماده ۱۸۷) را تمام کرده باشد
- آزمونهای تشریحی و مصاحبه های علمی را با موفقیت پشت سر گذاشته باشد
وکلایی که مراحل ذکر شده را با موفقیت گذرانده باشند درجه وکیل پایه یک دادگستری را دریافت میکنند و میتوانند در تمامی محاکم حقوقی و کیفری بدون هیچ محدودیتی به پروندههای قضایی و پذیرش وکالت اقدام کنند.
یک وکیل پایه یک میتواند به عنوان وکیل پایه یک دادگاه خانواده در امور خانواده و طلاق، وکیل پایه یک در امور حقوقی، وکیل پایه یک در امور ثبتی، وکیل پایه یک در امور ملکی و انجام مشاوره حقوقی امور وکالت به فعالیت بپردازد.